Reducerile rca acumulate in decursul timpului se pastreaza ? In ce cazuri ?

1. Reducerile rca pe care le acumulati in cazul in care nu produceti nici un eveniment din vina dumneavoastra si care se cumuleaza conform tabelului disponibil la adresa urmatoare http://www.oferta-rca.ro/blog/wp-content/uploads/2013/12/reduceri-rca.jpg se pastreaza si in cazul in care autoturismul a fost achizitionat in sistem leasing daca la expirarea contractului de leasing utilizatorul ramane proprietar in continuare. Cat timp masina este in leasing asigurarea se incheie pe datele societatii de leasing in calitate de asigurat iar la rubrica utilizator de pe asigurarea se mentioneaza persoana care este titularul contractului de leasing. Atat timp cat asigurarea rca se incheie in acest fel, la expirarea contractului de leasing cand utilizatorul devenit intre timp proprietar doreste sa incheie asigurarea pe datele sale, reducerile rca acumulate conform sistemului bonus – malus vor fi preluate automat din baza de date.

reducerile rca

reducerile rca

2. O alta informatie si totodata si o clarificare pe care dorim sa o aducem tuturor proprietarilor de autovehicule inmatriculate in Romania este aceea ca reducerile sau majorarile rca nu sunt afectate daca asigurarea rca are continuitate sau nu. Exemplu : Avem o asigurare rca incheiata pe o perioada de 1 an de zile din data de 30.07.2014 pana in data de 29.07.2015 si avem conform sistemului de bonus – malus clasa b4 (asta insemnand o reducere de 18%). Daca la expirarea asigurarii in 29.07.2015 nu folosim din diverse motive masina si nu dorim sa incheiem asigurarea decat peste 1 luna, 6 luni sau mai mult timp, reducerile rca nu se pierd daca nu exista continuitate la asigurare. Indiferent la cat timp dupa expirarea asigurarii vechi veti reinoi asigurarea rca reducerile acumulare in trecut raman valabile. Acest lucru este valabil si pentru propretarii de autovehicule care cred ca pot scapa de o majorare de pret a asigurarii rca datorita unui eveniment provocat in trecut, daca la expirarea asigurarii nu o vor reinoi imediat si vor mai astepta o perioada de timp.

3. O alta informatie foarte folositoare si care este adresata strict fostilor proprietari de autoturisme inmatriculate in Romania si care acum si-au stabilit domiciliul intr-o alta tara si au achiztionat sau au in vedrere achizitionarea unui autoturism inmatriculat in tara respectiva. Majoritatea tarilor din UE acorda reduceri substantiale clientilor care au un istoric curat din punct de vedere al daunelor auto produse in trecut. Astfel pe baza istoricului de daune rca inregistrat in Romania si care poate fi pus la dispozitia dumneaoastra in baza unei cereri adresate catre societatea sau societatile de asigurare la care ati avut incheiata asigurarea rca in trecut puteti face economii substantiale de bani avand in vedere ca asigurarile obligatorii auto in tarile din Europa de Vest se ridica la cateva sute de euro pe an si uneori depasesc si o mie de euro pe an. Aceasta scrisoare de bonitate in majoritatea cazurilor se ofera gratuit si chiar pe loc de catre societatile de asigurari dar sunt si unele cazuri in care trebuie sa asteptati 30 de zile sau vi se solicita plata unei anumite taxe.

Oferta-Rca.ro – Va stam la dispozitie cu informatii utile legate de asigurarile auto obligatorii rca

Share

Asigurarile rca si casco sunt valabile in cazul alcoolemiei?

Asigurarile rca si casco trateaza diferit cazurile in care conducatorul autovehicolului este implicat intr-un accident rutier si acesta se afla sub influenta alcoolului.

Spre deosebire de asigurarea rca, in cazul asigurarii casco societatile de asigurare exclud acoperirea daunelor daca persoana care conduce autovehicolul este sub influenta alcoolului sau in stare de ebrietate precum si in cazurile in care persoana s-a sustras de la recoltarea probelor biologice privind stabilirea alcoolemiei.

Asigurarile rca si casco si alcoolemia

Asigurarile rca si casco si alcoolemia

Revenind la asigurarea rca lucrurile stau putin diferit datorita faptului ca asigurarea rca este o asigurare obligatorie conform legii spre deosebire de casco care este o asigurare facultativa. Daca asigurarea rca a fost incheiata conform legislatiei in vigoare ea este valabila pana la expirare si acopera evenimentele produse din culpa asiguratului in perioada de valabilitate indiferent daca conducatorul autovehicolului vinovat de producerea unui accident se afla sub influenta produselor alcoolice sau nu. Societatea de asigurari emitenta a politei rca il va despagubi conform normelor rca pe cel pagubit urmand ulterior sa stabileasca daca se v-a indrepta catre vinovatul accidentului pentru a isi recupera daunele platite sau nu. Intrebarea este cand anume societatea de asigurari va face regres impotriva vinovatului. Conform noului cod rutier daca imbibatia alcoolica este de peste 0,80 grame pe litru alcool pur in sange este considerata infractiune si in cele mai multe cazuri societatea de asigurari conform art. 58 din legea 136/1995 va purcede la recuperarea daunelor achitate pagubitului. In art. 58 este specificat clar faptul ca Art. 58. – Asiguratorul recupereaza sumele platite drept despagubiri de la persoana
raspunzatoare de producerea pagubei, in urmatoarele cazuri:
a) ……………………………………………………….

b) accidentul a fost produs in timpul comiterii unor fapte incriminate de dispozitiile
legale privind circulatia pe drumurile publice ca infractiuni savarsite cu intentie, chiar
daca aceste fapte nu s-au produs pe astfel de drumuri sau în timpul comiterii altor
infractiuni savarsite cu intenttie;

In cazul in care sunteti implicat intr-un accident rutier si conform legii accidentul este incadrat la art. 58 lit. b din legea 136/1995 este recomandat sa luati legatura cu societatea de asigurari pentru o eventuala conciliere si a evita pe langa sumele solicitate de asigurator si plata unor eventuale cheltuieli de judecata in cazul in care nu ajungeti la un numitor comun. Este recomandat sa apelati si la serviciile unui avocat.  

Oferta-Rca.ro – Sfaturi utile despre asigurari atunci cand aveti nevoie

Share

Contractul de comodat si asigurarile rca.

In acest articol vom incerca sa lamurim cum poate influenta contractul de comodat pretul asigurarii rca. Preturile pentru asigurarile rca au explodat in anul 2014. Cei mai afectati sunt proprietarii de autoturisme care au varsta sub 30 de ani. Cei din aceasta categorie trebuie sa suporte majorari de preturi de pana la trei ori mai mari comparativ cu anul 2013. Majorari substantiale de preturi sunt si pentru proprietarii de autoutilitare indiferent daca au varsta sub 30 de ani sau sunt pensionari.

Tot mai multe persoane cauta diferite portite pentru a mai scadea costurile asigurarii obligatorii rca. Una dintre cele mai intalnite metode este cea in care proprietarul de drept (cel mai frecvent persoanele sub 30 de ani pentru ca ei sunt cei mai afectati de majorarile de pret) incheie un contract de comodat cu o persoana fie fizica fie juridica in speranta ca astfel isi vor reduce costul pentru asiurarea rca.

contractul de comodat

contractul de comodat

Raspunsul este urmatorul : chiar daca exista acest contract de comodat asigurarea rca se incheie strict  pe datele proprietarului din talonul masinii. Ceea ce este in actele masinii trebuie sa se reflecte si pe polita de asigurare rca. Acest lucru este stipulat in legislatia emisa de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor.  Nu se poate incheia asigurarea rca pe datele persoanei mentionate in contractul de comodat.

Utilizator se mentioneaza doar in cazul unui contract de leasing sau de inchiriere. Nu confundati contractul de leasing cu contractul de comodat. Prin contractul de comodat se intelege ca masina este data spre folosinta cu titlu gratuit si acest contract de comodat se poate incheia si se poate intrerupe dupa bunul plac.

In ordinul 22/2012 este specificat clar :

“ Art. 15. 5 (1) Se considera ca un vehicul este asigurat, daca proprietarul acestuia are incheiat un contract de asigurare obligatorie de raspundere civila pentru prejudicii produse prin accidente de vehicule, cu valabilitate in limitele teritoriale prevazute la art. 11 pct. 7 din Legea nr. 136/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale celorlalte state semnatare ale Acordului multilateral, denumit in continuare asigurarea obligatorie de raspundere civila auto sau asigurarea obligatorie RCA.”

Intr-adevar in ordinul 14/2011 la capitolul “Prevederi introductive” este data o descriere a termenului de utilizator sub forma urmatoare :

“utilizator al vehiculului este : persoana fizica sau juridica careia, in baza unui contract incheiat cu proprietarul/coproprietarul, i s-a atribuit pe o anumita perioada dreptul de folosinta a unui vehicul”. Nu va bazati pe acest paragraf in ideea ca acesta va ofera o garantie ca puteti incheia asigurarea rca pe datele comodatarului.

Oferta-Rca.ro – Asigurari nu doar ieftine ci si corecte!

Share

Asigurarea de raspundere profesionala a contabililor autorizati si a expertilor contabili

Asigurarea de raspundere profesionala a contabililor, facand referire inclusiv si la expertii contabili este o asigurare des intalnita datorita numarului mare de persoane care activeaza in acest domeniu si datorita legislatiei fiscale foarte stufoasa din Romania.

Asigurarea de raspundere profesionala a contabililor

Asigurarea de raspundere profesionala a contabililor

Cam toate societatile de asigurari de pe piata ofera acest de produs de asigurare si care se gaseste de la preturi de 5 EUR / an pana la preturi care depasesc cateva sute de euro pe an sau chiar mai mult in functie de gradul de acoperire si de sumele asigurate.

Problema pe care dorim sa o dezbatem astazi nu se refera la costul asigurarii sau la sumele asigurate, ci dorim sa facem cunoscut felul prin care se poate cuprinde in asigurarea de raspundere profesionala si riscul unui eveniment dintr-o perioada anterioara incheierii politei de asigurare.

Foarte putine societati de asigurare din Romania acorda aceasta facilitate clientilor, datorita riscului crescut, dar sunt totusi variante pentru care puteti opta si care va ofera posibilitatea ca noua asigurare de raspundere profesionala a contabililor sa acopere o perioada anterioara datei la care se incheie asigurarea cu pana la maxim 36 de luni.

Ce inseamna acest lucru ? Societatea de asigurari acopera riscul financiar datorat negjijentei si/sau erorilor savarsite de asigurat in legatura cu activitatea desfasurata, intr-o perioada anterioara de 12, 24 sau maxim 36 de luni.

Oferta-Rca.ro – Sfaturi utile atunci cand aveti nevoie

Share

Reducerile rca nu se pierd daca ati vandut masina veche

Reducerile rca rezultate pe baza unui istoric de daune curat nu dispar la instrainarea vechiului autovehicul si la achizitia unuia nou. Atentie!

Sistemul bonus-malus care se aplica pentru asigurarile de raspundere civila auto in Romania este functional de cativa ani dar in continuare exista cateva lacune atat in randul clientilor cat si in randul vanzatorilor.

Este un lucru firesc si normal ca dupa un anumit timp sa dorim sau sa fim nevoiti sa inlocuim vechea masina cu una mai noua sau mai buna. Stim ca sistemul bonus-malus pe baza istoricului de daune acorda reduceri din tariful asigurarii rca in cazul in care nu au fost inregistrate daune din vina proprie pe asigurarea rca anterioara. Istoricul de daune este inregistrat pe baza codului numeric personal al proprietarului si al seriei de identificare a masinii.

Dar ce facem in momentul in care am vandut masina veche si am achizitionat o masina noua ? Ce se intampla cu reducerile acumulate pe asigurarea veche ?

Multi dintre cei care activeaza in vanzarea asigurarilor rca au sa va spuna ca reducerile se pierd pentru ca noua masina are o alta serie de sasiu si trebuie sa incepeti din nou de la clasa B0. Lucru total gresit si fals . Conform legii in cazul instrainarii sau radierii vehiculului stabilirea noii clase de Bonus-Malus pentru un vehicul nou achizitionat se face pornind de la clasa Bonus-Malus de care asiguratul a beneficiat anterior adica de la clasa Bonus-Malus mentionata pe ultima asigurare rca avuta la vehiculul pe care l-a instrainat sau radiat.

Coeficientii Bonus-Malus

Coeficientii Bonus-Malus

Sa dam si un exemplu pentru ca intotdeauna exemplele sunt mai edificatoare :

Presupunem ca detineti un autoturism cu o capacitate cilindrica de 1896 cm3 si decideti sa il vindeti si sa achizitionati un altul cu o capacitate cilindrica asemanatoare dar mai nou. Presupunem ca in momentul cand decideti sa il vindeti ati acumulat niste reduceri pe baza faptului ca nu ati inregistrat daune pe asigurarile anterioare si aveti un coeficient de bonus-malus B7, acesta insemnand o reducere de 29% din tariful de baza al asigurarii rca. In momentul cand achizitionati noul autoturism si mergeti sa incheiati asigurarea rca coeficientul de bonus-malus o sa fie B0 adica nu veti beneficia de nici un fel de reducere.

Pentru o asigurare rca care are tariful de baza 300 RON daca ii aplicam o reducere de 29% rezulta un tarif de 213 RON si o pierdere de 87 RON pentru dumneavoastra, in cazul in care nu cunoasteti faptul ca puteti beneficia de reducerile acumulate anterior.

Oferta-Rca – Aveti incredere si alegeti un rca corect!

Share

Completat pe talon auto instrainat catre o terta persoana. Cum se incheie asigurarea rca?

Talon auto instrainat catre o terta persoana. Ce inseamna daca pe talonul auto este trecut instrainat catre o terta persoana la o data anume si cum influenteaza acest lucru incheierea unei polite de asigurare rca.

Stim cu totii ca in momentul in care am decis cumpararea unui autoturism de la o persoana anume nu suntem obligati sa transcriem autoturismul pe numele nostru atat timp cat proprietarul anterior este de acord. Este suficient sa avem incheiat un contract de vanzare-cumparare. Cele mai multe persoane evita transcrierea pe numele lor a autoturismului pentru a scapa de taxele aferente transcrierii.

talon auto instrainat

talon auto instrainat

Revenind la problema privind modul de incheiere a unei asigurari rca atunci cand pe talonul autoturismului este completat la rubrica instrainat catre …, la data …, dorim sa atragem atentia asupra faptului ca daca data la care a fost instrainat autoturismul nu este mai veche de o luna de zile se poate incheia asigurarea rca pe numele persoanei catre care s-a instrainat. Legislatia prevede ca persoana catre care s-a instrainat autoturismul are termen o luna de zile pentru transcrierea acestuia pe numele sau. Daca data la care s-a instrainat autoturismul este mai mare de o luna de zile asigurarea rca trebuie obligatoriu sa fie incheiata pe numele persoanei din talonul autoturismului.

Am dorit sa clarificam cele de mai sus pentru ca romanii sunt foarte inventivi, nu intotdeauna in sensul bun si se cauta intotdeauna metode mai mult sau mai putin corecte de a se plati mai putin pentru asigurarea rca. Acum cateva zile am avut de a face cu un caz in care un client a dorit incheierea unei asigurari rca pe numele sau chiar daca nu el era trecut in talonul autoturismului dar era mentionat la rubrica instrainat catre. Problema era ca autoturismul era instrainat conform datei mentionate de mai bine de 8 luni de zile. Dupa explicatiile de lamurire am inteles de ce nu se dorea incheierea asigurarii rca pe persoana din talon, motivul fiind ca persoana era sub 25 de ani si pretul asigurarii era foarte mare. Incheierea unei asigurari corecte e spre binele dumneavoastra.

Link-uri utile :

Asigurare rca obligatorie – Ieftin, rapid si nu in ultimul rand corect!

Asigurari diverse – Casco, asigurari de locuinta, asigurari de calatorie.

Tarife si preturi rca – Vedeti tarifele actuale pentru asigurarea rca.

Achiztioneaza online asigurarea obligatorie – Incheiati asigurarea rca online in doar 3 minute.

Informatii suplimentare pentru asigurarea de carte verde – Verificati rapid tarile unde este valabila asigurarea carte verde.

Share

Asigurarea medicala de calatorie este valabila in timpul sarcinii?

asigurarea medicala de calatorie

asigurarea medicala de calatorie

Prin asigurarea medicala de calatorie nu prea sunt acoperite problemele care pot aparea in timpul sarcinii in cazul unei deplasari in afara tarii. Spun “nu prea” pentru ca difera putin conditiile oferite de fiecare societate de asigurari in parte. Nici o societate de asigurari nu se da in vant sa asigure evenimentele aparute in astfel de cazuri. Aproape la orice societate de asigurari mergeti si aveti rabdare sa cititi conditiile de asigurare de la asigurarea medicala de calatorie veti vedea ca, costurile pentru cheltuielile medicale aparute in timpul sarcinii nu sunt acoperite mai putin cateva exceptii in cazul anumitor societati la care nu am sa le dau numele. Mai jos am sa va enumar cam ce veti gasi in conditiile de asigurare.

Cazul 1: Societati de asigurare care nu acorda nici un fel acoperire pentru evenimentele datorate starii de graviditate precum controale in timpul sau la terminarea graviditatii, nasterea copilului si consecintele ulterioare, cat si pentru tratamentul medical tipic perioadei de graviditate inclusiv modificari ale starii cronice ca rezultat al graviditatii precum si pentru orice costuri legate de intreruperea voluntara a sarcinii;

Cazul 2: Societati de asigurare care acorda despagubiri pentru cheltuielile privind evenimentele aparute in perioada de graviditate daca sarcina persoanei asigurate a fost constatata si confirmata medical dupa incheierea asigurarii si rezervarii calatoriei. Bineinteles ca in acest caz vor trebui aduse documente care sa ateste faptul ca programarea, rezervarea calatoriei si incheierea asigurarii medicale s-au facut inainte de a se cunoaste faptul ca persoana asigurata va fi insarcinata pe perioada calatoriei.

Cazul 3: Societati de asigurare care acopera cheltuielile legate strict de procedurile medicale de salvare a vietii mamei si/sau copilului. In cele mai multe cazuri se acopera cheltuielile aparute in aceste situatii doar daca persoana asigurata nu a depasit 28-30 de saptamani de sarcina.

Ce putem face daca deplasarea este o necesitate ? Incercati sa incheiati asigurarea medicala de calatorie la una dintre societatile care ofera cel putin acoperire pentru cazurile de urgenta.

Link-uri utile :

Asigurari ieftine, Asigurari la cel mai mic pret

Am avut un accident rutier – Aflati pasii pe care trebuie sa ii urmati.

Avantaje oferite – Avantajele oferite alegand sa incheiati asigurarea rca prin intermediul nostru.

Rca ieftin – Liber la rca ieftin pentru toata lumea. Garantat pretul minim.

Asigurare rca – Tot ce trebuie sa stii despre asigurarea rca.

Share

Asigurarile RCA si CASCO. Diferente la despagubire.

Intre asigurarile RCA si CASCO se cunoaste existenta unor diferente atat din punctul de vedere al protectiei oferite, limitelor de despagubire cat si a conditilor aplicabile despagubirilor. Asigurarea rca ne despagubeste in cazul in care masina ne este lovita de o terta persoana. Asigurarea casco ne despagubeste in cazul in care masina ne este lovita de o terta persoana si nu vrem sa fim despagubiti in baza asigurarii rca a persoanei care ne-a accidentat. Asigurarea casco acorda despagubiri pentru masina proprie si in cazul in care vinovatul producerii daunei suntem noi, dar acest caz nu faca parte din subiectul dezbatut de-a lungul articolului.

Lucrurile de mai sus se cunosc de marea parte a posesorilor de autovehicule din Romania. Acum am dori sa precizam cateva lucruri care nu prea se cunosc referitor la despagubirile acordate in baza asigurarilor casco si rca. Asigurarile rca fiind obligatorii se supun unor norme stabilite de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Aceste norme reglementeaza si modul de calcul a despagubirilor in baza asigurarii rca. Ca sa fie totul mai clar cel mai usor de inteles este sa exemplificam.

Presupunem ca detinem un autoturism care are 3 ani vechime si pentru care avem incheiata o asigurare casco. In baza asigurarii casco autoturismul este asigurat la suma de 10.000 EUR. Mergand mai departe cu presupunerea sa zicem ca suntem implicat intr-un accident in care vinovatul este o alta persoana si autoturismul nostru este avariat destul de rau si este considerat dauna totala.

Daca ne adresam societatii de asigurare la care avem incheiata asigurarea casco vom primi despagubirea in suma de 10.000 EUR conform contractului casco incheiat. Daca nu dorim sa apelam la societatea la care avem incheiata asigurarea casco si vrem sa beneficiem de despagubirile oferite in baza asigurarii rca a tertei persoane care ne-a accidentat s-ar putea sa primim bani mai putini decat ce ne ofera asigurarea casco. Acest lucru se datoreaza normelor care reglementeaza despagubile pentru asigurarile rca. In timp ce la asigurarea casco stabilirea sumei la care este asigurat autoturismul se stabileste plecand de la valoarea de nou a acestuia la care se aplica uzura in functie de numarul de ani vechime, la asigurarea rca se mai tine cont si de alti factori in calcularea coeficientului de uzura.

tabel uzura asigurare rca

tabel uzura asigurare rca

Se tine cont si de gradul de intrebuintare a autoturismului, numarul de kilometri parcursi si numarul de ani vechime. Se tine cont si de starea de intretinere a autoturismului. Daca numarul de kilometri parcursi cu autoturismul nu este foarte mare si starea de intretinere a acestuia este buna se poate sa primesc la despagubire in baza asigurarii rca aceiasi suma ca si la asigurarea casco, dar daca factorii de mai sus nu sunt buni s-ar putea ca in loc de 10.000 EUR cat este masina asigurata casco sa primesc doar 8.000 EUR daca optez sa fiu despagubit pe asigurarea rca.

Link-uri utile :

Asigurari rca, Asigurari casco prin Sofad Broker

Asigurari auto rca si casco – Asigurarea auto obligatorie si facultativa.

Cum comand asigurarea rca online ? – Simplu si usor in doar 3 pasi.

Ce modalitati de plata am pentru plata asigurarii rca ? – Alegeti modalitatea de plata care va convine. Rapid si sigur.

Unde ne gasiti ? – Aflati locatiile birourilor noastre.

Share

9 sfaturi de urmat pentru a va feri de problemele privind asigurarea casco.

In momentul in care se opteaza pentru asigurarea casco trebuie efectuata si o inspectie de risc a autovehiculului ce urmeaza sa fie asigurat. In inspectia de risc se mentioneaza datele de identificare a autovehiculului, dotarile existente, daca exista sau nu avarii. Bineinteles ca inspectia de risc trebuie insotita intotdeauna de pozele autovehiculului. Inspectia de risc se realizeaza de persoana desemnata de societatea de asigurari la care urmeaza sa se incheie asigurarea casco.

 

asigurarea casco

asigurarea casco

  1. In momentul efectuarii inspectiei de risc autovehiculul trebuie sa fie curat, fara noroi sau praf excesiv. Daca autovehiculul nu este curat nu se pot observa eventualele zgarieturi sau avarii existente si pot aparea suspiciuni in cazul unei daune.
  2. Pozele aferente inspectiei de risc nu se efectueaza pe timp de noapte. Trebuie sa fie efectuate pe timp de zi.
  3. Autovehiculul nu se pozeaza in parcari interioare, tuneluri etc..
  4. Autovehiculul trebuie pozat obligatoriu din fiecare din cele 4 colturi ale sale.
  5. Trebuie identificata si pozata obligatoriu seria de sasiu sau de identificare stantata pe caroserie.
  6. Trebuie pozat obligatoriu bordul autovehiculului in care sa se distinga numarul de kilometri inregistrati pana in momentul de fata.
  7. Obligatoriu 1 fotografie in care sa se vada setul complet de chei si/sau telecomenzi pentru sistemul de inchidere si pornire. In cazul in care nu se detin ambele chei trebuie mentionat in prealabil. In cazurile in care nu se detin ambele seturi de chei, societatile de asigurare refuza incheierea asigurarii casco care sa cuprinda si riscul de furt.
  8. In cazul in care autovehiculul este dotat cu jante pozati fiecare janta pentru evitarea oricaror dubii.
  9. Mentionati si pozati toate dotarile suplimentare montate pe autovehicul.

 

Eliminati orice suspiciune din partea societatii de asigurare urmand sfaturile de mai sus. Orice poza in plus sau orice lucru ce credeti ca trebuie mentionat cereti sa fie specificat in inspectia de risc.

Link-uri utile :

Asigurari rca, Asigurari casco – Cele mai bune tarife

Aveti o nelamurire legata de asigurarea rca ? – Verificati rubrica intrebari frecvente pentru a gasi un raspuns rapid la intrebarea dumneavoastra.

Contactati-ne – Luati legatura cu noi pentru orice intrebare aveti.

Asigurari diverse – Casco, asigurari de locuinta, asigurari de calatorie.

Tarife si preturi rca – Vedeti tarifele actuale pentru asigurarea rca.

Share

Scumpirile pentru asigurarile rca le dau batai de cap romanilor.

Scumpirile pentru asigurarile rca din ultima vreme mai ales pentru proprietarii de autovehicule care au varsta sub 30 de ani, in unele cazuri tarifele s-au dublat fata de asigurarea incheiata anterior le dau idei proprietarilor de autovehicule care vin sa isi reinoiasca asigurarea rca.

scumpirile pentru asigurarile rca

scumpirile pentru asigurarile rca

O intrebare care ne este adresata tot mai des este urmatoarea :

– Se poate face asigurarea rca pe altcineva daca masina este inmatriculata pe mine? Raspunsul este doar unul singur : asigurarea rca se incheie pe datele proprietarului trecut in certificatul de inmatriculare. Indiferent daca masina este condusa de dumneavoastra in mod constant dar proprietar este altcineva asigurarea trebuie incheiata pe numele proprietarului din certificatul de inmatriculare.

O alta intrebare care ne este adresata este :

– Conduc masina in mod constant, dar proprietarul este altcineva. Pot sa fiu trecut la rubrica utilizator pe asigurarea rca? La rubrica utilizator puteti fi trecut doar daca apareti si in certificatul de inmatriculare a autovehiculului.

– Utilizator se completeaza cel mai frecvent in cazurile in care autovehiculul se afla in leasing. In cazul in care sunteti trecut ca si utilizator pretul asigurarii nu se modifica.

– Dar daca eu conduc masina si proprietarul este altcineva nu o sa am probleme in cazul unui accident daca nu sunt trecut la utilizator? Nu, atat timp cat asigurarea este incheiata conform datelor din certificatul de inmatriculare.

– Daca asigurarea incheiata pe numele meu e prea scumpa si vreau sa inchei asigurarea pe numele altcuiva in cazul in care ma opreste politia o sa fie in regula cu asigurarea? In primul rand nimeni din domeniul asigurarilor nu ar trebui sa faca asa ceva pentru ca este total interzis. Referitor la politie depinde cat de atenti sunt la verificarea actelor, pentru ca daca sunt destul de vigilenti s-ar putea sa mergeti pe jos acasa.

Link-uri utile :

Oferta-Rca.ro – Pentru un rca ieftin si corect

Comanda polita auto obligatorie – Incheiati asigurarea rca online in doar 3 minute.

Carte verde – Verificati rapid tarile unde este valabila asigurarea carte verde.

Am avut un accident rutier – Aflati pasii pe care trebuie sa ii urmati.

Avantaje oferite – Avantajele oferite alegand sa incheiati asigurarea rca prin intermediul nostru.

Share