Reducerile rca acumulate in decursul timpului se pastreaza ? In ce cazuri ?

1. Reducerile rca pe care le acumulati in cazul in care nu produceti nici un eveniment din vina dumneavoastra si care se cumuleaza conform tabelului disponibil la adresa urmatoare http://www.oferta-rca.ro/blog/wp-content/uploads/2013/12/reduceri-rca.jpg se pastreaza si in cazul in care autoturismul a fost achizitionat in sistem leasing daca la expirarea contractului de leasing utilizatorul ramane proprietar in continuare. Cat timp masina este in leasing asigurarea se incheie pe datele societatii de leasing in calitate de asigurat iar la rubrica utilizator de pe asigurarea se mentioneaza persoana care este titularul contractului de leasing. Atat timp cat asigurarea rca se incheie in acest fel, la expirarea contractului de leasing cand utilizatorul devenit intre timp proprietar doreste sa incheie asigurarea pe datele sale, reducerile rca acumulate conform sistemului bonus – malus vor fi preluate automat din baza de date.

reducerile rca

reducerile rca

2. O alta informatie si totodata si o clarificare pe care dorim sa o aducem tuturor proprietarilor de autovehicule inmatriculate in Romania este aceea ca reducerile sau majorarile rca nu sunt afectate daca asigurarea rca are continuitate sau nu. Exemplu : Avem o asigurare rca incheiata pe o perioada de 1 an de zile din data de 30.07.2014 pana in data de 29.07.2015 si avem conform sistemului de bonus – malus clasa b4 (asta insemnand o reducere de 18%). Daca la expirarea asigurarii in 29.07.2015 nu folosim din diverse motive masina si nu dorim sa incheiem asigurarea decat peste 1 luna, 6 luni sau mai mult timp, reducerile rca nu se pierd daca nu exista continuitate la asigurare. Indiferent la cat timp dupa expirarea asigurarii vechi veti reinoi asigurarea rca reducerile acumulare in trecut raman valabile. Acest lucru este valabil si pentru propretarii de autovehicule care cred ca pot scapa de o majorare de pret a asigurarii rca datorita unui eveniment provocat in trecut, daca la expirarea asigurarii nu o vor reinoi imediat si vor mai astepta o perioada de timp.

3. O alta informatie foarte folositoare si care este adresata strict fostilor proprietari de autoturisme inmatriculate in Romania si care acum si-au stabilit domiciliul intr-o alta tara si au achiztionat sau au in vedrere achizitionarea unui autoturism inmatriculat in tara respectiva. Majoritatea tarilor din UE acorda reduceri substantiale clientilor care au un istoric curat din punct de vedere al daunelor auto produse in trecut. Astfel pe baza istoricului de daune rca inregistrat in Romania si care poate fi pus la dispozitia dumneaoastra in baza unei cereri adresate catre societatea sau societatile de asigurare la care ati avut incheiata asigurarea rca in trecut puteti face economii substantiale de bani avand in vedere ca asigurarile obligatorii auto in tarile din Europa de Vest se ridica la cateva sute de euro pe an si uneori depasesc si o mie de euro pe an. Aceasta scrisoare de bonitate in majoritatea cazurilor se ofera gratuit si chiar pe loc de catre societatile de asigurari dar sunt si unele cazuri in care trebuie sa asteptati 30 de zile sau vi se solicita plata unei anumite taxe.

Oferta-Rca.ro – Va stam la dispozitie cu informatii utile legate de asigurarile auto obligatorii rca

Share

2 thoughts on “Reducerile rca acumulate in decursul timpului se pastreaza ? In ce cazuri ?

  1. Pingback: Aflati cum va puteti pastra reducerile rca acum...

  2. Pingback: Aflati cum va puteti pastra reducerile rca acumulate in timp. | Bun De Citit

Leave a Reply