Cum procedam in cazul implicarii intr-un accident auto ? Cum ne folosim de asigurarea auto obligatorie.

 

In urma accidentelor rutiere pot rezulta doar pagube materiale sau pagube materiale si vatamari corporale, soldate cu victime.

Mai jos va descriem pasii de urmat pentru solutionarea problemelor aparute in urma implicarii intr-un accident auto si de asemenea si procedura de urmat in cazul in care se apeleaza la asigurarea de raspundere civila auto, pe scurt asigurarea rca.

Datorita acestor doua cazuri avem si doua etape pe care trebuie sa le urmam in functie de urmarile accidentului rutier in care suntem implicati si anume :

 

 1. Cazurile in care accidentul rutier nu s-a soldat cu vatamari corporale si/sau deces :

 1. Daca sunt implicate doua autovehicule care detin asigurare rca valabila la data respectiva si daca nu s-a comis nici o infractiune prevazuta in codul rutier se poate urma procedura de solutionare pe cale amiabila in cazul in care cele doua parti implicate cad de comun acord asupra stabilirii vinovatiei. Se completeaza formularul de constatare amiabila de catre cei doi conducatori auto cu datele din talonul masini, permisul de conducere si polita de asigurare rca. Formularul de constatare amiabila este auto copiativ, partea originala va ramane la persoana pagubita, iar copia ramane invinuitului. Pasul urmator este prezentarea la societatea de asigurari. Cel vinovat se va prezenta la societatea de asigurari unde are incheiata polita de asigurare rca, iar pagubitul se va prezenta la societatea de asigurare la care este emisa asigurarea rca a vinovatului. Asiguratorul elibereaza documentul pentru introducere in reparatie a vehiculului. Daca se urmeaza aceasta cale vinovatii nu mai sunt sanctionati contraventional. In cazul in care nu este posibila completarea formularului de constatare amiabila pe loc, acesta se va completa la asiguratorul vinovatului.

 2. Daca sunt implicate mai mult de doua vehicule, este obligatorie constatarea politiei pentru stabilirea vinovatiei.

 1. Cazul in care accidentul s-a soldat cu vatamari corporale si/sau deces :

       a.   In acest caz conducatorii auto implicati au obligatia de a anunta in cel mai scurt timp politia. Conducatorilor auto implicati le este interzisa parasirea locului accidentului si schimbarea pozitiei autovehiculelor si modificarea urmelor de la accident.

 

Mobil : 0721.439.500 (09:00 - 18:00)

Tel/Fax : 0357.312.036 (09:00 - 18:00)

Mail : contact@oferta-rca.ro

calculator pret asigurare rca

Comanda acum cea mai ieftina asigurare auto!

Accidentele auto pot produce pagube uriase. Diminueaza acest risc si alege o asigurare rca de calitate.

Avantajele incheierii asigurarii rca prin noi :

masina
 • De ce sa platesti in plus pentru asigurarea auto obligatorie daca acopera aceleasi lucru.
 • Comparati gratuit ofertele tuturor societatilor de asigurare si aveti garantia pretului minim.
 • Timpul inseamna bani si de aceea noi va livram asigurarea rca la adresa dorita de dumneavoastra in cel mai scurt timp prin curierat rapid.
 • Livrare gratuita a politei de asigurare prin curierat rapid.
 • Primesti asigurarea pe mail in cateva minute pentru platile efectuate online cu cardul bancar.
 • Experienta noastra de peste 10 ani in asigurari va ofera siguranta  si increderea ca beneficiati de cea mai buna varianta posibila atunci cand incheiati asigurarea rca.

Am fost implicat intr-un accident rutier. Cum verific daca vinovatul are asigurare rca valabila ?

 • Daca doriti sa verificati daca un autovehicul detine o polita rca valabila la momentul respectiv, puteti verifica acest lucru accesand online baza de date CEDAM. Aveti nevoie doar de numarul de inmatriculare sau de seria de sasiu al autovehiculului respectiv. Verificarea valabilitatii unei polite rca online este acum la indemana oricui.

Verificati online istoricul de daune auto.

 • Acum aveti posibilitatea de a verifica istoricul privind daunele auto provocate de dumneavoastra sau de oricine altcineva. Pentru a afla istoricul de daune trebuie sa accesati baza de date cedam urmand link-ul urmator si sa completati informatiile solicitate precum numar de inmatriculare, serie de sasiu si CNP / CUI proprietar. 
 • In baza de date CEDAM sunt inregistrate toate evenimentele rutiere pentru care s-au achitat daune in baza asigurarii rca, indiferent de societatea de asigurare.

Cum platesc asigurarea auto?

masina spate
 • 1: Puteti plati asigurarea online, cu cardurile  Visa, MasterCard sau Maestro.
  (nu sunt percepute comisioane de la detinatorii cardurilor)
 • 2: Cash in agentia noastra sau ramburs la livrarea asigurarii.
 • 3: Plata prin ordin de plata.
logo visa mastercardfacebook icontwitter icongoogle plus iconwordpress iconrss feedYoutube icon
sigla mobilpay

www.oferta-rca.ro este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP, sub numarul 0025744. Persoana care este utilizator al site-ului si furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal.

  oferta rca, rca ieftin, rca 2015, rca 2016, asigurari auto, asigurare auto, asigurare rca, tarife rca, preturi rca, rca online, euroins, asirom, astra, omniasig, allianz, bcr, ardaf, groupama, uniqa, carpatica, generali
sigla anpc

sitemap

histatsC