Intrebari frecvente despre asigurarile rca

 1. De ce exista asa mari diferente de tarife intre societatile de asigurare?

  Odata cu intrarea in U.E. piata asigurarilor a devenit libera, fiecare societate de asigurare avand astfel dreptul sa stabileasca propriul pret pentru asigurarea rca : in functie de politica lor de pret, de costuri, de dorinta de a acapara o anumita cota de piata,etc . Conditiile generale sunt aceleasi peste tot, sumele maxim asigurate la fel, ce difera practic este pretul si numele care apare pe contractele de asigurare.

 2. Asigurarea rca a expirat. In cat timp intra in valabilitate asigurarea nou incheiata?

  Daca asigurarea precedenta a expirat puteti incheia o noua asigurare rca care va intra in valabilitate cel mai repede din ziua urmatoare.

 3. Ce este bonus-malus si cum se aplica acest sistem?

  Este un sistem care functioneaza in Romania din anul 2010, conform caruia soferii care nu vor cauza daune pe asigurarea rca vor primi un bonus din tariful de baza al asigurarii, neputand insa ca reducerea sa fie mai mare de 50%, iar clientii daunosi vor primi un malus,o majorare a primei de asigurare care nu poate fi mai mare de 100%.

 4. Vreau sa inchei asigurarea auto obligatorie prin voi, cum procedez?

  Aveti doua variante: fie veniti la agentia noastra, fie completati formularul online de comanda platiti online cu cardul bancar sau ramburs la primirea politei de asigurare prin curier. Pentru platile efectuate online cu cardul bancar va trimitem polita rca scanata pe e-mail sau pe fax si ulterior polita o veti primi si in original prin curierat rapid.

 5. Ce este constatul amiabil si cum se utilizeaza el in evenimentele rutiere ?

  Constatul amiabil creeaza cadrul juridic prin care se simplifica procedura de constatare a unor evenimente rutiere ce indeplinesc urmatoarele conditii: exista cel mult 2 vehicule implicate, nu exista vatamari corporale si cele 2 parti implicate in eveniment se inteleg de comun acord. Prin urmare solutionarea problemei se va face la asiguratorul vinovatului, nemaifiind necesara implicarea politiei. In cazul in care partile implicate nu se inteleg sau sunt mai multe vehicule implicate se urmeaza procedura clasica.

 6. Am vandut masina, rca-ul mai era valabil. Pot recupera banii pe perioada ramasa pana la expirare ?

  Desigur, adresandu-va societatii de asigurare la care aveti incheiata polita, vi se inapoiaza banii pe perioada ramasa neasigurata in cazul in care nu ati avut daune inregistrate pe polita rca.

 7. Daca am pierdut polita rca ce trebuie sa fac?

  Sa va adresati societatii care v-a incheiat polita pentru a va emite un duplicat. Daca este incheiata prin intermediul nostru luati legatura cu noi!

 8. Se plateste T.V.A. pentru politele de asigurare?

  Nu se plateste, politele de asigurare sunt nepurtatoare de tva.

 9. Cand intra polita rca in valabilitate?

  Daca masina este noua sau urmeaza a fi inmatriculata polita intra in valabilitate in aceiasi zi, daca nu, cel mai devreme a doua zi.

 10. Care e perioada minima de incheiere pentru un rca?

  Perioada minima este de sase luni. Pentru masinile care urmeaza sa aiba numere rosii asigurarea obligatorie auto se poate incheia si pe o luna!

 11. In ce tari este valabil rca-ul cu cartea verde?

  In toata tarile din U.E. Daca intentionati sa calatoriti mai des in tari non UE, sunt cateva societati care nu acopera in standard cartea verde. Tarile pentru care nu e valabila cartea verde sunt taiate cu un "X" . Vedeti aici acoperirea pe asigurarea carte verde in functie de fiecare societate in parte.

 12. Reducerea rca pentru pensionari, cat este si cum se poate beneficia de ea ?

  Reducerea pentru pensionari difera de la o societate de asigurare la alta, poate sa fie intre 20% si 50 %. Reducerea se ofera pe baza talonului de pensie care trebuie anexat la polita ce ramane la asigurator.

 13. Se poate incheia asigurarea rca pentru masinile inmatriculate in alta tara?

  Tuturor societatilor de asigurare din Romania le este interzis sa incheie asigurarea obligatorie rca pentru masinile inmatriculate in alte tari.

 14. De ce este obligatorie incheierea unei polite Rca?

  Scopul acestei asigurari este ca cel pagubit sa primeasca obligatoriu desbagubiri pentru daunele suferite, independent de situatia materiala a celui care a produs paguba. In acest fel asigurarea de raspundere civila auto este in interesul tertului pagubit dar si in interesul celui care a produs paguba.

 15. Ce reprezinta o asigurare Carte Verde ?

  Asigurarea "Carte Verde" este o asigurare de raspundere civila auto valabila numai in afara teritoriului Romaniei. In baza acestei asigurari se acorda despagubiri pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca pentru distrugerea de bunuri sau vatamarea corporala ca urmare a unor accidente de circulatie petrecute in strainatate. De asemenea, se acorda despagubiri si pentru eventualele cheltuieli facute de asigurat in procesul civil.

 16. Persoana fizica autorizata plateste prima de asigurare RCA ca si persoana fizica sau ca cea juridica ?

  Tarifele rca sunt diferentiate in functie de proprietarul vehiculului asigurat. Persoanele fizice autorizate platesc primele de asigurare RCA ca si persoanele fizice in cazul in care sunt inregistrate cu cnp-ul, daca ati dobandit cui sau cod de inregistrare fiscala, atunci veti plati prima de asigurare ca si persoana juridica.

 17. Daca masina este condusa de o alta persoana decat proprietarul, asigurarea este valabila?

  Da, autovehiculul va fi acoperit de asigurare cu conditia ca persoana careia i-ati imprumutat masina sa posede permis de conduce valabil pentru categoria respectiva.

 18. Am cumparat masina dar inca nu s-a facut transcrierea si pe CIV. Se poate incheia asigurarea pe noul proprietar?

  Nu, raspunsul este nu. Doar in momentul in care decideti sa inaintati actele pentru transcrierea masinii puteti incheia asigurarea pe noul proprietar, altfel asigurarea rca trebuie incheiata tot pe datele vechiului proprietar.

Mobil : +40721.439.500 (09:00 - 18:00)

Tel/Fax : +40357.312.036 (09:00 - 18:00)

Mail : contact@oferta-rca.ro

calculeaza pret asigurare rca

Alte produse de asigurare - Alte tipuri de asigurari :

Produse de asigurare oferite de Oferta-Rca pentru alte tipuri de activitati. 

Nu ezitati sa ne contactati pentru orice fel de informatii suplimentare.

sigla visa mastercardfacebook icontwitter icongoogle plus iconwordpress iconrss feedYoutube icon
sigla mobilpay

www.oferta-rca.ro este inregistrata ca operator de date cu caracter personal la ANSPDCP, sub numarul 0025744. Persoana care este utilizator al site-ului si furnizor al datelor personale se bucura de toate prevederile legii 677/2001 cu privire la protectia si prelucrarea datelor cu caracter personal.

rca, oferta rca, rca ieftin, rca 2015, rca 2016, asigurari rca, asigurari auto, asigurare rca, asigurare auto, tarife rca, preturi rca, rca euroins, rca asirom, rca astra, rca omniasig, rca allianz, rca bcr, rca ardaf, rca groupama, rca uniqa, rca carpatica
sigla anpc

sitemap

histatsC